Składniki (to mój sprawdzony przepis na wegańskie ciasto drożdżowe z mniejsza ilością cukru i olejem roślinnym zamiast masła koksowego):
900 g mąki pszennej
120 ml oleju roślinnego
50 g świeżych drożdży
500 ml niesłodzonego mleka sojowego (lub innego roślinnego)
płaska łyżeczka soli
50 g cukru (około pół szklanki)
3 średnie pomidory
100 g czarnych oliwek
łyżka suszonego rozmarynu (tymianku, co tam lubicie)
Przygotowanie:
standardowo jak ciasto drożdżowe, dokładnie krok po kroku opis znajdziecie tu
Smacznego!
ps. Posypałam wegańską wersją „parmezanu” tj. zblendowane migdały z płatkami drożdżowym z solą.
Dziś kolejny przepis na moje ulubione przekąski. Moje "kulki mocy" są słodkie, ale bez dodatku…
Uwielbiam te sklepowe ciacha typu keto, raz itd, wiecie te w Biedrze czy Lidlu przy…
Na wstępie dziękuję Wam za to, że ze mną jesteście, za cierpliwość. Potrzebowałam trochę czasu…
Jesień to moja ulubiona pora roku jeżeli chodzi o pieczenie i gotowanie. Jest całe mnóstwo…
Nie jestem jakąś super fanką ziemniaków, a już tym bardziej nie w wersji ziemniaczki, suróweczka…
Charakterystyczne dla sernika królewskiego jest ciasto kruche ciasto czekoladowe, które jest spodem tego sernika, jak…