KUCHNIA

Wegańskie bułeczki cynamonowe

20150314_082159Składniki:

ciasto:

  • 50 g świeżych drożdży
  • 0,5 l mleka sojowego
  • 150 masła kokosowego
  • 180 g białego cukru
  • 1/2 łyżeczki soli
  • 1 łyżka kardamonu
  • ok 900 g mąki pszennej

farsz:

  • 150 g masła kokosowego
  • cynamon 2-3 łyżki
  • 100 g  białego cukru
  • 100 g cukru trzcinowego/brązowego
    20150314_044242_Richtone(HDR)
    wszystkie potrzebne produkty na ciasto i farsz

     

     

  • 20150314_051405_Richtone(HDR)
    mleko mieszamy z roztopionym masłem, następnie w dużej misce rozpuszczamy drożdże w niewielkiej ilości mleka z masłem, kolejno dodajemy całe mleko z masłem i dokładnie mieszamy wraz z cukrem i solą
    20150314_053924
    Stopniowo dodajemy mąkę i wyrabiamy ciasto ręcznie około 10 minut

    20150314_055020
    wyrobione ciasto
20150314_071702
ciasto po jednogodzinnym wyrośnięciu
20150314_072220
ciasto podzielić na 2 lub więcej części, rozwałkować na prostokąty, posmarować masłem, posypać cukrami i cynamonem

 

20150314_072808

20150314_073734_Richtone(HDR)
pieczemy w temp. 200-220 C około 20 minut
20150314_081946
Z podanej ilości wyszło tyylleee dobra!

Smacznego!

6 komentarzy

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *