Znowu to zrobiłam tj. burgery a że lubię ryż to tym razem właśnie ryżowe. Rekomendacją dla Was powinno być to, że nawet moje Dziewczyny jadły totalnie ignorując swoje psie jedzenie, co tak jadły, one mi pożarły, mi została sałata, bo buły też do tego upiekłam, też wciągnęły, bo one się tak „paczą” jak ja jem i nie potrafię im odmówić 🙂
Składniki na 6-8 sztuk:
250 g ryżu (waga nieugotowanego ryżu) – ugotować
250 g marchewki (ja miałam upieczoną z rozmarynem i tymiankiem) może być ugotowana albo nawet drobno pokrojona surowa
50 g bułki tartej
3 łyżki ciemnego sosu sojowego
łyżeczka soli
łyżeczka pieprzu
łyżeczka suszonego czosnku lub 2 zmiażdżone ząbki
łyżeczka papryki w tym dobrze gdyby się znalazła choćby szczypta wędzonej
przepis na bułki do burgerów znajdziecie tu
Przygotowanie:
Banalnie proste: wszystkie składniki wyrobić na jednolitą masę (ja to robię ręcznie), uformować kotlety, ułożyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i upiec w temp. 190-200 C z jednej strony około 15 minut po czym przełożyć na drugą i piec 10-15 minut.
Smacznego!
Ps. Burgery są na tyle pyszne, że smakują na zimno, jak i z sosem pomidorowym w formie „kotletów”. Polecam!
Dziś kolejny przepis na moje ulubione przekąski. Moje "kulki mocy" są słodkie, ale bez dodatku…
Uwielbiam te sklepowe ciacha typu keto, raz itd, wiecie te w Biedrze czy Lidlu przy…
Na wstępie dziękuję Wam za to, że ze mną jesteście, za cierpliwość. Potrzebowałam trochę czasu…
Jesień to moja ulubiona pora roku jeżeli chodzi o pieczenie i gotowanie. Jest całe mnóstwo…
Nie jestem jakąś super fanką ziemniaków, a już tym bardziej nie w wersji ziemniaczki, suróweczka…
Charakterystyczne dla sernika królewskiego jest ciasto kruche ciasto czekoladowe, które jest spodem tego sernika, jak…
View Comments
Wege burgery rządzą! ;)
A co! ;-)