KUCHNIA

Kruche babeczki z kremem jaglano-orzechowym

Ostatnio robiłam inne kruche ciasto i została mi taka niepozorna kulka. Nie byłabym sobą, gdybym jej nie spożytkowała. Na szybko upiekłam kruche spody do babeczek (są świeże do dwóch tygodni) a dziś wykombinowałam do nich wypełnienie w formie kremu jaglano-orzechowego.

Składniki na kruche ciasto znajdziecie tu:

http://www.greenscarf.pl/kruche-ciasto-z-kremem-agrestem-i-porzeczkami/

Krem:

100g suchej kaszy jaglanej- ugotować

100-150 g solonych orzeszków ziemnych

50-100 ml syropu klonowego (lub innego np. trzcinowego)

Wszystkie składniki na krem blendujemy tak długo na ile wytrzyma to blender, wypełniamy babeczki kremem- można za pomocą rękawa cukierniczego lub po prostu łychą.

 ps. kremu starczy na około 80 szt. babeczek.

Smaczego!

becky

View Comments

  • Pomysł na krem super :) Ale chyba wkradł się mały błąd - jest napisane "w formie kremy" zamiast "w formie kremu". :D

Share
Published by
becky

Recent Posts

Marchewkowe kulki mocy

Dziś kolejny przepis na moje ulubione przekąski. Moje "kulki mocy" są słodkie, ale bez dodatku…

4 miesiące ago

Wegańskie mini brownie na surowo

Uwielbiam te sklepowe ciacha typu keto, raz itd, wiecie te w Biedrze czy Lidlu przy…

4 miesiące ago

5 żywiołów

Na wstępie dziękuję Wam za to, że ze mną jesteście, za cierpliwość. Potrzebowałam trochę czasu…

4 miesiące ago

Szybkie wegańskie ciasto ze śliwkami

Jesień to moja ulubiona pora roku jeżeli chodzi o pieczenie i gotowanie. Jest całe mnóstwo…

2 lata ago

Pieczone ziemniaki inaczej

Nie jestem jakąś super fanką ziemniaków, a już tym bardziej nie w wersji ziemniaczki, suróweczka…

2 lata ago

Wegański sernik królewski

Charakterystyczne dla sernika królewskiego jest ciasto kruche ciasto czekoladowe, które jest spodem tego sernika, jak…

2 lata ago