Ostatnio robiłam inne kruche ciasto i została mi taka niepozorna kulka. Nie byłabym sobą, gdybym jej nie spożytkowała. Na szybko upiekłam kruche spody do babeczek (są świeże do dwóch tygodni) a dziś wykombinowałam do nich wypełnienie w formie kremu jaglano-orzechowego.
Składniki na kruche ciasto znajdziecie tu:
http://www.greenscarf.pl/kruche-ciasto-z-kremem-agrestem-i-porzeczkami/
Krem:
100g suchej kaszy jaglanej- ugotować
100-150 g solonych orzeszków ziemnych
50-100 ml syropu klonowego (lub innego np. trzcinowego)
Wszystkie składniki na krem blendujemy tak długo na ile wytrzyma to blender, wypełniamy babeczki kremem- można za pomocą rękawa cukierniczego lub po prostu łychą.
ps. kremu starczy na około 80 szt. babeczek.
Smaczego!
Dziś kolejny przepis na moje ulubione przekąski. Moje "kulki mocy" są słodkie, ale bez dodatku…
Uwielbiam te sklepowe ciacha typu keto, raz itd, wiecie te w Biedrze czy Lidlu przy…
Na wstępie dziękuję Wam za to, że ze mną jesteście, za cierpliwość. Potrzebowałam trochę czasu…
Jesień to moja ulubiona pora roku jeżeli chodzi o pieczenie i gotowanie. Jest całe mnóstwo…
Nie jestem jakąś super fanką ziemniaków, a już tym bardziej nie w wersji ziemniaczki, suróweczka…
Charakterystyczne dla sernika królewskiego jest ciasto kruche ciasto czekoladowe, które jest spodem tego sernika, jak…
View Comments
Pomysł na krem super :) Ale chyba wkradł się mały błąd - jest napisane "w formie kremy" zamiast "w formie kremu". :D
Dziękuję, i już poprawiam. Fajnie, że ktoś mnie tak uważnie czyta! :-)