Naszło mnie na słodki obiad. Danie idealne na ciepło i na zimno, jako deser i danie gównie, z talerza i z pudełka w pracy.
Składniki na 4 porcje:
wartość odżywcza dla 1 porcji: 415 kcal/9 g białka/69 g węglowodanów/13 g tłuszczu
około 1 kg obranej i pokrojonej w kostkę dyni
1 ananas
200 ml mleka kokosowego
łyżka cynamonu
łyżeczka suszonego imbiru
łyżeczka mielonego kardamonu
200 g ryżu
Przygotowanie:
Ugotuj ryż. Ja standardowo gotuję go jak risotto, ale to już wiesz.
Obierz i pokrój ananasa w kostkę takiej samej wielkości co dynię. Umieść je w dużym garnku i duś razem z przyprawami aż dynie zmięknie (około 10 minut), pod koniec dodaj mleko kokosowe, zagotuj.
Gotowe!
Smacznego!
Dziś kolejny przepis na moje ulubione przekąski. Moje "kulki mocy" są słodkie, ale bez dodatku…
Uwielbiam te sklepowe ciacha typu keto, raz itd, wiecie te w Biedrze czy Lidlu przy…
Na wstępie dziękuję Wam za to, że ze mną jesteście, za cierpliwość. Potrzebowałam trochę czasu…
Jesień to moja ulubiona pora roku jeżeli chodzi o pieczenie i gotowanie. Jest całe mnóstwo…
Nie jestem jakąś super fanką ziemniaków, a już tym bardziej nie w wersji ziemniaczki, suróweczka…
Charakterystyczne dla sernika królewskiego jest ciasto kruche ciasto czekoladowe, które jest spodem tego sernika, jak…