Jest niedziela więc przygotowujemy ciastka do szkoły na 2 śniadanie dla Miśki. „Zweganizowałam” przepis znaleziony na opakowaniu po przyprawach. Wyszły super, mam nadzieję, że do jutra coś z nich zostanie.
Składniki:
140 g mąki pszennej razowej
60 g brązowego cukru
100 ml oleju roślinnego
50 g płatków owsianych
pół łyżeczki imbiru w proszku
łyżeczka kakao
50 g puree z dyni lub mały banan
łyżeczka lub 1 skórki kandyzowanej z pomarańczy
Przygotowanie:
Utrzeć olej z cukrem i puree dyniowym, połączyć z resztą składników oraz posiekaną czekoladą. Ręcznie formować kulki z ciasta wielkości orzecha włoskiego, rozpłaszczyć dłonią. Piec w temp. 180 C około 20 minut.
Smacznego!
Dziś kolejny przepis na moje ulubione przekąski. Moje "kulki mocy" są słodkie, ale bez dodatku…
Uwielbiam te sklepowe ciacha typu keto, raz itd, wiecie te w Biedrze czy Lidlu przy…
Na wstępie dziękuję Wam za to, że ze mną jesteście, za cierpliwość. Potrzebowałam trochę czasu…
Jesień to moja ulubiona pora roku jeżeli chodzi o pieczenie i gotowanie. Jest całe mnóstwo…
Nie jestem jakąś super fanką ziemniaków, a już tym bardziej nie w wersji ziemniaczki, suróweczka…
Charakterystyczne dla sernika królewskiego jest ciasto kruche ciasto czekoladowe, które jest spodem tego sernika, jak…
View Comments
Wow, te ciastka muszą być przepyszne! :) Uwielbiam wegańskie przepisy, zwykle są bardzo eksperymentalne, a oczarowują nie tylko smakiem, ale i faktem, że są bogate w składniki odżywcze.