Przepis na ciasto drożdżowe już wielokrotnie zamieszczałam na swoim blogu, więc powtórzę tylko składniki:
900 g mąki pszennej
pół litra mleka sojowego
100-200 g cukru
200 g masła roślinnego
50 g drożdży
na tą ilość ciasta potrzeba 2 kg jagód i około 100 g cukru, podsmażyć razem około 3 minut.
Przygotowanie:
po wyrośnięciu ciasta podzielić je na cztery części, uformować wałki po czym pociąć na plastry. Nie bawić się w wałkowanie, tylko rozpłaszczyć porcję ciasta i faszerować konkretną łyżką jagód:
Z podanej ilości składników zrobiłam jeszcze to:
Dziś kolejny przepis na moje ulubione przekąski. Moje "kulki mocy" są słodkie, ale bez dodatku…
Uwielbiam te sklepowe ciacha typu keto, raz itd, wiecie te w Biedrze czy Lidlu przy…
Na wstępie dziękuję Wam za to, że ze mną jesteście, za cierpliwość. Potrzebowałam trochę czasu…
Jesień to moja ulubiona pora roku jeżeli chodzi o pieczenie i gotowanie. Jest całe mnóstwo…
Nie jestem jakąś super fanką ziemniaków, a już tym bardziej nie w wersji ziemniaczki, suróweczka…
Charakterystyczne dla sernika królewskiego jest ciasto kruche ciasto czekoladowe, które jest spodem tego sernika, jak…
View Comments
Zastanawiam sie dlaczego wegetarianie do wszystkiego dodają masło roślinne? przecież to jest straszna trucizna!! Czy nie lepiej dodać olej? Jestem początkującą wegetarianką, jak patrzę na te przepisy z masłem roślinnym to mnie skręca! Jak można tak się truć! Pozdrawiam
Mirka, niech każdy używa i je to co uważa, nie nie przejmuj się tym, że się truję, mam się całkiem nieźle, zwłaszcza odkąd jestem weganką. Pozdrawiam
poproszę link do wpisu gdzie znajdę przepis jak zrobić ciasto drożdżowe, z góry dzięki!
proszę bardzo: http://www.greenscarf.pl/weganskie-buleczki-cynamonowe/